Friday, July 01, 2005

Prvy den v McDonaldovi

Rano sa preberame tak o desiatej, jedenastej. Agneszka s mamus a Magickom (ich spolunajomnikom, ktory sa stahuje taktiez) usilovne balia. Ktovie ako bude byt bez nabytku vyzerat.. O par chvil prichadzaju Polky s kuframi. Predbezne sa rozhliadaju po byte a premyslaju, kam pojdu kupit matrace. Na zemi sa spat predsa neda (to by sa teda cudovali..)


Stahovanie, U landlorda


Ked prichadzaju stahovaci, pomahame s Duskom vlacit veci. Stastie, ze byva na prvom poschodi. Mamus s podoprenou rukou vyzera ako polovicny Tyrranosaurus Rex. Trva jej to asi trojnasobok normalneho casu, no i ona trpezlivo bali.


Pred druhou ideme s Agneszkou za landlordom (vlastnik bytu) dojednat rentu a zalohu. Dopadnut to asi ani nemohlo lepsie, pretoze staci, aby sme zaplatili Agneszke rozdiel medzi dneskom a 3. augustom a potom zaplatime landlordovi rentu do 3. septembra. Dusan s Katkou sa pripadne mozu rozhodnut zaplatit si dalsi (cely) mesiac.


Nestihame..


V McDonaldovi zaciname o 15.00. Prvy den by nebolo asi najlepsie prist neskoro (naviac by sme prisli o bonus) a tak na zastavku bezime. K McDonaldovi jazdi zdarma bus -- cca kazdych 15 minut -- no obcas byva trosku nespolahlivy. Je 15.30 a nam uz zacina byt fakt tesno. Za 5 minut vsak spozarohu startuje biely Freeport bus a sme zachraneni. Po vystupeni cestujucich sa k nemu nahrnie hrstka, alebo skor hrba ludi. Kapacita autobusu je vsak obmedzena a ako sa neskor dozvedame, statie je zakazane. Katka je uz nastupena, ja s Dusanom len nechapavo hladime ako decka skolou povinne opustaju zamracene, na pokyn vodica, autobus. V hlave uz si pripravujem rec, ktora by mohla vodica presvedcit o tom, aby nas vzal. Stane sa vsak nieco zvlastne a vodic buracajucim hlasom zahlasi, ze ma 2 volne miesta. Ani neviem ako, a uz obaja sedime. Do McDonalda sme dorazili tak 5 minut pred tretou. Good job!



Bus do Freeportu


V praci


Fasujeme slubene nohavice a sup do prace. Mna s Dusanom posielaju do kuchyne, Katka ide za pultik. Do "parady" si ma vezme Ricky. Vysvetluje mi ako sa robi kuraci hamburger, McNuggets, Quarn, filety, fish burger.. Som z toho volajaky zmeteny. Nastastie po obednej prestavke (mame narok na jeden hambac, pitie, dezert -- zmrzlina alebo apple-pie a hranolky -- vsetko podla chuti) Ricka striedaju Poliaci a ti su vo vysvetlovani detailnejsi a presnejsi. Ako sa blizime k polnoci, vsetci zacinaju upratovat a hamburgery sa pripravuju coraz tazsie. Je treba stale nieco obchadzat, tlacime sa s ostatnymi kolegami na malom priestore, je to naozaj cirkus.


Aby som nezabudol, v Donaldovi neradno moc stat so zalozenymi rukami. Po celej kuchyni (aj v satni!!) su totiz rozmiestnene kamery, ktore vsetko nahravaju. Televizory, ktore prenasaju obraz v realnom case, ma udajne sefka doma a tak sa kedykolvek moze presvedcit kto a ako maka. Tak trochu Big Brother efekt. Ak zrovna nerobis hamburger, nesmazis, ci nebalis McNuggets, je vhodne vziat si handru a utierat -- trebars aj cisty -- dres alebo ist pomoct druhej strane (ktora pripravuje grilovane maso -- sem zaradili Dusana).


O polnoci padla. Konecne sa stretavame s Katkou. Vravi, ze 7 hodin hupe nohami, usmieva sa na zakaznikov a snazi sa porozumiet objednavke. Prizvuky Anglanov su rozmanite, no ktovie ci uz mala docinenia aj s nejakym Welsanom :-)


Cesta domov trva pohodovou chodzou asi polhodinu. Sprcha (nocny prud je lacnejsi) a spanok.



McNuggets a Filety -- dve z mnoha jedal, ktore v kuchyni pripravujeme


Zhodnotenie prveho dna


Urcite som sa nadrel uz i viac (ako houseman v hoteli Eastland Park som sa urcite viacej zapotil). Trosku narocnejsie je vnimat pokriky kolegov, ktori "objednavaju" jedla, nieco uz popritom pripravovat a mat napamati uz objednane veci.


Kolegovia vyzeraju pohodovi. Radi a casto pouzivaju Cezarovske gesto s palcom smerujucim nahor (zeby specialita Essexu?) alebo podanie ruky ako podakovanie ci obdiv.


Ocividne sa nesnazi flakat nikto, mozno vdaka psychologickemu vplyvu kamier. Preto je trosku neprijemne nemat zrovna nic na praci. Ale to sa nestava prilis casto.


Ak Ta zaujima, ako je to v skutocnosti s hygienou v mekaci, tak mozem povedat len to, ze tunajsi McDonalds sa sprava velmi ekologicky. Ako priklad uvediem, ze olej by sa mal menit kazdy den, no aby nezatazovali ovzdusie, rozhodlo sa vedenie pre vymenu jedenkrat za tyzden.. Dalsie pripady rad zodpoviem pri caji po prichode domov.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home