Monday, July 18, 2005

Rusna noc

Dnesna noc bola skutocne zaujimava. Popisem co jej predchadzalo.


Byt od Polky Agneszky stale nemame, bo vraj potrebuje nejake potvrdenie od zamestnavatela ci co. Internetova predpoved (weather.com) vsak nenaznacuje zrazky pre nasledujucich 10 dni, takze sme sa s myslienkou pobytu vonku v noci zmierili.


Poliaci, s ktorymi mame v byte po Agneszke byvat, su z toho, ze nemaju kde sklonit hlavu zdeptani este viac, pretoze narozdiel od nas, s kempovanim nepocitali a spacaky si z domu nevzali.


Ako sa den schyluje k veceru, zacina nam prechadzat mraz po chrbte. Obloha sa zacina zatahovat ciernymi mrakmi a vyzera to, ze meteorologovia sa zase niekde sekli. Tesne pred spustenim dazdu stretavame kolegov Poliakov pred TESCOm. Vravia, ze nevedia, kam sa podeju.


Katku pozyval pred par dnami prostrednictvom SMSky na drink jeden Ind. Pri hladani prace totiz zanechavala vo viacerych restauraciach svoje meno s mobilnym cislom. Povedali sme si, ze mu skusime napisat, ci by nam nevedel poradit nejake lacne ubytko na noc. Odpoved prisla v style viem o niecom, alebo mozes prespat zdarma u mna. Celkom trufala odpoved. Nic, povedali sme si, ze navstivime jeho restauraciu a uvidime.


Po prichode do restauracie nas usadil a zavolal do dvoch znamych motelov, ci nemaju nejake volne izby. Dostalo sa nam negativnej odpovede, no i tak nam dal tip na nejake lacne motely. A vraj keby bol problem tak nech sa ozveme.


Kratko potom sa spustil lejak. Vsetci vybaveni dazdnikmi sme prebehli k najblizsej pumpe a tam pockali, kym to blaznenie neprestane. Asi za polhodinu sme dorazili k Holiday Inn a Premiere Travel a zistili, ze su obe obsadene.. Medzitym nam vsak Abdul (ako sme Inda pracovne nazvali) poslal asi 5 smsiek a niekolkokrat volal, ako sa nam (menovite teda Kate) dari. Zaver rozhovoru bol prakticky stale ten isty: Pridte do restauracie a nieco vymyslime. Ani sa nam vsak moc nechcelo. Pri myslienke, ze toho cloveka pozname tak 5 minut, je to lahko pochopitelne. Nasli sme jeden otvoreny vchod, vnutri teplo, miesta na prespanie vsak malo, tak sme putovali dalej. Nakoniec sme sa vratili spat na namestie, kde pod strieskou pri TESCu "kempovali" Poliaci. Vonku uz neprsalo, no zacalo pofukovat a dost sa zozimilo. S Duskom sme sa podujali hladat nieco, co by sme dali pod spacaky, aby zospodu nenavlhli. V okoli TESCa sme nasli akurat par paliet, ktore by zrejme neboli moc pohodlne a takisto by sa nam ich asi nechcelo tahat so sebou do parku. Nedaleko druheho obchodaku sa na nas vsak usmialo stastie a objavili sme viac nez 20 umelehmotnych mechov, takmer nepouzitych.


Uplne sme zaplesali, rozlucili sa s Poliakmi a par "sleeping-bagov" sme im venovali a tahet na nase oblubene miesto pod ringlotovym stromom. Ked sme tam dorazili mohlo byt nieco malo pred polnocou. Urobili sme teda "dlazku" z vriec, ktoru sme potiahli plachtou z hotela, Katka si vzala karimatku a zaliezli do spacakov. Potom sme si este precitali poslednu SMSku od Inda, v ktorej pisal, ze na Kate este stale caka.. Nedockal sa.


Vrecia sa vyborne osvedcili, noc sice bola chladnejsia nez tie ostatne, ale zospodu sme nepresiakli. O osude Poliakov zatial nevieme nic. Kate sa priznala, ze ju uchyl Abdul strasil este aj sne. Rano pre istotu zavolal a pozval ju na dinner. Niektori ludia proste nepochopia odmietnutie ani na 10-ty krat..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home