Wednesday, July 20, 2005

First job

Dusan s Katkou su po rane pekne premrznuti. Asi dam na Petinu radu a kupim si spacak. Teda, ak bude lacny.


V meste prebieha rano trh. Paradajky, kryty na mobily, deky, proste vsetko mozne. Zaujal ma vsak plazovy stan. Za 6 £ po chvilkovom vahani kupujem. Dufam, ze tuto noc sa vyspime vsetci.


V kniznici nas napraskal jeden neprijemny dedko. Vraj pouzivame PC, ktore nie su na to vyhradene, na surfovanie. Zamestnankyna kniznice sice nechape ako sme to dosiahli, ale poziada nas, aby sme PC uvolnili. Musime byt obozretnejsi.


Dopoludnia vola Gery z agentury. Vraj ma pre nas ponuku - 8hodinova nocna v tovarni na vyrobu casopisov, 6 £/hod, v mestecku Witham, vzdialenom 7 mil. Mali by sme asi hladat ubytovanie, ale v zufalosti prijimame.


Do 22.00 si kratime cas chodenim po Braintree a hladanim ubytka. Realitky maju minimum 6 mesiacov, takze pre nas nezaujimave. Zaujme nas inzerat na obytny prives za 450 £. Za tu cenu nevyzera zle, ale bez zachodu a kupelky.. hmm.. naviac ho nemame kam a cim odtiahnut.


V sportovom nachadzam slusny spacak za 14.99 £ -- komfort do +8, chladnejsie noci tu aj tak nebyvaju. Tak, a uz som vybaveny :)


Vo Withame sme za polhodinku, 3.20 £, ja vsak cestujem dalej, vyzdvihnut batohy od Dragona. Do fabriky sme dorazili asi 1.5 hodinu predom, pre istotu. Stretavame niekolkych Slovakov, vraj ich tu pracuje hrozne moc. Pred desiatou nam este vola nejake nezname cislo. Zeby Abdul, ktory zase vola z cisla niektoreho z jeho zamestnancov? Nie, je to Agneszka. Pyta sa, ze ci este stale mame zaujem o jej byt. Odpovedam, ze ano a prosim ju, aby nam dala vediet kedy sa bude moct na 100 % odstahovat. 6 dni bez sprchy -- to uz je citit (doslova).


Praca je easy, zauceni sme asi tak za 20 sekund. Spociva v ukladani casopisov do prepravnych kontajnerov. Trosku na bednu, ale vdaka pocetnym prestavkam (cakanie na dodavku, zasekavanie stroja) to nema clovek stale pred ocami.


6am. Koniec, padla. Vonku si rozkladam stan. Nedostal som k nemu koliky, tak ho musim zatazit vlastnym telom. Chvilkami citim, akoby ma chcelo odfuknut. Za par hodin nas pride upozornit miestna Anglanka, ze potrebujeme od Councilu povolenie na kemping. A ze by sa na nasom mieste klidila.. Nedame sa dvakrat nukat a balime.


V Tescu checkujeme noviny a inzeraty. Kvoli hluku pri pouzivani mobilu opatovne opustam a vraciam sa do Tesca. To vzbudi u ochranky pozornost a tak sa ma asi po piatom telefonate pytaju, ci mam nejaky "problem". Tak ich upokojujem, ze neplanujem ziadny teroristicky utok, len hladam ubytovanie. Zabralo to.


Vlastne toto uz popisujem dalsi den.. Tak zase zajtra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home