Thursday, July 21, 2005

Mame ubytko!!!

Vyspani, naranajkovani, rad by som povedal ze aj vysprchovani, ale bohuzial -- mozno skusim TESCu navrhnut, nech na WC nainstaluju aj sprchu -- sme skusili zavolat Agneszke, ako to s tym jej bytom vyzera. Vraj nastahovat sa mozeme okamzite, je ale potrebne zaplatit mesiac dopredu a vratny depozit (v pripade, ze by sme byt znicili). Ciastka dokopy cini 950 £ + vodne/stocne. Po kratkej porade ponuku berieme a okamzite cestujeme spat do Braintree.


U Agneszky zhadzujeme batohy, pozyva nas dalej, vraj je mozne, ze s nami bude byvat matka s dcerou. To sa hodi, pretoze cim viac ludi sa sklada na najom, tym je to samozrejme lacnejsie.


Vyzera to teda, ze peniaze dohromady dame. Agneszka sa stahuje az zajtra, no ponukla sa nam, ze u nej dnes mozeme nudzovo prespat a zajtra sa odstahuje.


Premyslam nad vanou. Len aby sa neupchal odpad..


K veceru vola Gary z agentury. Vraj by pre nas mal na zajtra pracu -- 12 hodinovu sichtu. Bohuzial, nestihli by sme McDon, takze musim odmietnut. Ale konecne si nas niekto zacina vsimat.


Popoludni sa idem prejst. 6 ludi na dvojizbovy byt je fakt dost. Aj ked, bude nas 5.. No nech. Stretavam Roberta -- Poliaka, ktory nam v prvy den nasho pobytu v Braintree poradil miesto na kemping. Hovori mi, ze mi ukaze kde byva jedna Slovenka.. Zistujeme vsak ze nie je doma. Tak este chvilku vedieme polsko-slovensku konverzaciu cestou naspat a lucime sa.


Dusan s Katkou uz 2 hodiny tvrdo spia. Agneszka sa tiez uklada na spanok, bo vecer zaskakuje v praci za svoju mamus, ktora si nieco porobila s rukou, ked zrazila na bicykli poulicnu lampu. Akonahle vsak pridem, tak ma usadi a zacneme v anglictine diskutovat o vselicom moznom. Jej novom dome, praci, Slovensku, zivote v Polsku -- bavili sme sa s nou a jej mati dobru hodinku. Vtedy vysla z izby Katka -- nedalo sa tam doklepat a tak som si nemohol vyzdvihnut ciste oblecenie (spanok museli mat fakt velmi tvrdy) -- a nastal ten krasny okamzik, kedy som sa konecne mohol odobrat do kupelne.


Vecer este Abdul posiela textovku, vraj ako sa nam dari. Neda si pokoj..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home