Sunday, July 24, 2005

Nieco malo viac o praci

Pracovisko


Kuchyna je rozdelena na dve "pracovne linky":



  • chicken side -- tu sa robia chicken (kuracie) burgery, McChicken Nuggets, jablkove zaviny (apple pies), salaty (tie su hotove) a veggie (nieco pre vegetarianov)

  • hamburger side -- vsetko ostatne (hamburgery, cheeseburgery)

Mna pridelili na chicken side. Mame tu niekolko olejovych vaniciek na smazenie, steamer (naparovac??), 3 chladnicky, toaster, mikrovlnku, pracovne stoly, policku na usmazene maso a stojan pre krabicky na McNuggets a apple-pies.


Na druhej strane maju miesto vaniciek 2 grily a zvysok je viac-menej rovnaky.


Popis prace



  • smazenie
  • zasobovanie vecami z mrazaku (velky asi ako mala kupelna)
  • toastovanie buliek, ich plnenie prislusnymi ingredienciami
  • balenie nugetts
  • umyvanie (alebo skor spricovanie) riadu -- po 22.00 hod.
  • zametanie, vymyvanie podlahy, lestenie pracovnych priestorov.

Obcas nestiham, inokedy zase nemam do coho kopnut. Stale sa snazim najst si nejaku zabavku, len tak postavat sa vraj moc nehodi.


Atmosfera


Ako som pisal, s kolegami problem nemam. Trosku mi vadi ale hluk. Grily kazdu chvilu piskaju a ked clovek pride z prace domov, tak este dobru hodinu mu z toho brni hlava. Do toho este hra zo stropnych reproduktorov radio a z "production" kazdu chvilu vykrikuju, co mame pripravovat.Smrad zo smazenych ci grilovanych jedal clovek rychlo prestava vnimat.Inak samozrejme mame kedykolvek moznost odskocit si na WC a takisto sa mozeme napit (len treba davat pozor, aby nas nevidel zakaznik). Na vyber su bohuzial len sladke limonady: Coca-Cola, dietna Coca-Cola, Sprite a Fanta lad. Asi si budem davat roztopit ten lad. Na WC totiz tecie len horuca.


Spolupracovnici


Vacsina mojich kolegov su stredoskolski studenti -- 16, 17 rocni. Ked je co robit, tak makaju, ked nie tak sa predvadzaju -- doprevadzaju spevaka v radii, niekedy tancuju ci pouzivaju metlu ako gitaru. Stvaraju aj ine veci, ale to uz tu radsej nebudem popisovat. Kazdopadne toto by si ich rovesnik v Cechach ci na Slovensku len tazko dovolil. Naviac keby vedel, ze vsetko je snimane kamerou..


Vyplata


Kazdych 14 dni. O cistom zarobku na hodinu budem pisat az ked uvidim vyplatnu pasku.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home