Sunday, July 31, 2005

Pracovny den

Tento prispevok som sa rozhodol venovat obsiahlemu popisu pracovneho dna. Jedna sa o skutocne velmi detailny popis a tak hned na zaciatku upozornujem, ze tu nenajdete ziadne objavne ci zaujmave veci. Nasledujuci text je tak urceny najma tym, ktory si onho sami zaziadali. Vybrany den, ktory tu priblizim sa da povazovat za den vzorovy a vacsina inych pracovnych dni je mu vo svojej podstate velmi pripodobnela.


Rano


Budik mam dlhodobo nastaveny na 9:00. Rychlo ho umlcim, prevratim sa na brucho a spim cca do 10:30. Zobudim sa a snazim sa rozprudit krv v zmeravenych rukach. Zistujem, ze Dusan s Katkou este spia, tak nechcem trhat partu a opatovne usinam.


Poludnie


Na nohach som okolo 12:00. Ranajky netreba prehanat -- ved o chvilu obedujem: 3 tablicky cokolady (este z domu), 3x glukoza, hlt vody. Hygiena, kontrola prebudzajucich sa kolegov, dohoda ohladne kluca. Vyrazam do TESCa, kde si kupujem syrovu bagetu a TESCO value pomazanku. Obed = piknik na namesti. V kniznici odpisem na e-maily, pripisem par riadkov do blogu, mrknem na spravy z domova, kto je na chate (cete) a hajde domov pre pracovne.


Hodim na seba "firemne" tricko, siltovku, pracovne topanky, rifle. Nohavice beriem do batohu, ladvinka zostava doma. Za osobne veci zamestnavatel neruci.


Podla potreby sa pred odchodom oholim. Voda po holeni je zbytocny prepych, penu ako-tak nahradi mydlo. Este bundu a o 5 minut som na zastavke.


Popoludnie


Bus do Freeportu jazdi vraj kazdu stvrthodinku. Obcas ale vynecha, ci nie je prilis presny. Takze pre istotu cakame na spoj 3/4hodiny pred zaciatkom sichty. Cesta trva 10 minut, rovnako ako cesta peso od zastavky k McDonaldovi. Nase prve kroky smeruju do satne, kde nas ohlusi televizor. A tak si hned spravim radost a stisim ho, prip. vypnem (ak ju zrovna niekto prestavkujuci nesleduje).


Katka sa vytrati kamsi k okienku, ja s Duskom si umyjeme ruky, oblecieme jednorazovu igelitovu zasteru a kazdy na svoju stranu -- zvitat sa s kolegami.


Hlavna cinnost na chicken side je smazenie (do zasoby) a priprava kuracich sendvicov. Ak zrovna nie su zakaznici, vezmeme handricku a lestime pracovne priestory, prip. sa s metlou ci mopom venujeme dlazke. Mame na starosti nasledujuce pokrmy: Chicken Sandwich, Barbecue Chicken, Chicken Premiere, Chicken McNuggets, Filet-O-Fish, Fish Fingers, Veggie, Flat Bread, Chicken Grills a Quorn Burger. Niektore z nich staci len usmazit a zabalit, sendvice sa pripravuju vo vseobecnosti nasledovne: v toastovaci zohrejeme zemlu, vrchnu cast hodime do krabicky, pridame prislusnu omacku (sauce), salat, niekedy rajcinu, maso, spodnu cast zemle a rychlo s tym k production. Tu ju prislusny zamestnantec skontroluje a polozi na regal pre obsluhu.


Jedla pripravujeme na zaklade pokynu z production. Musia prekricat obsluhu, zakaznikov, hudbu ci kviliace a bzuciace toastovace, grily a casovace na smazicoch.


Ako priemyslovenho inzyniera ma neraz napadne bezpocet sposobov ako tento zmatok eliminovat, ci aspon obmedzit, je mi tazko nad zle fungujucimi ci nastavenymi strojmi a absolutnou dezorganizaciou. Ako radovy zamestnanec, naviac v skusobnej lehote, vsak ku zlepseniu stavu asi moc neprispejem.


Prestavka ma oficialnu dlzku 45 minut -- nikto vsak nepovedal, ze nemoze byt kratsia. 30 minut nam veselo staci. Narok mame, ako som uz piasl na: hamburger ci chicken sandwich podla vyberu, hranolky, dezert (ovocny zavin/zmrzlina) a pitie. Nejak som sa ustalil na nasledovnom "menu": flat-bread (nesmazene, grilovane kurca so zeleninou v arabskom chlebe), cheese-burger (trosku masitej stravy), apple-pie (budem obmedzovat) a fante riedenej s vodou v pomere cca 1:6.


Vecer


Okolo 19., 20. hodiny sa zacina upratovat. Postupne odpoja dva zo styroch toastovacov, zrusia nam pracovisko (chicken stranu) a tak sa musime tlacit na malom priestore pred grilom ako vcely v uli. Uz sa mi parkrat podarilo odtrhnut sa z toho kuchynskeho cirkusu a ist si odpocinut pri umyvani riadu, lesteni stolov ci mopovani podlahy.


Po zavieracke si mozeme nachabrat nepredane hambace z production a cestou domov "tlacit do hlavy".


Noc


Cesta do bytu trva peso nieco vyse polhodiny (bus jazdi asi do osmej vecer). Preberame na nej zazitky a klebety z prace. Sprcha, hodinka cetby, zapisky do blogu nanecisto na papier a spanok.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home