Saturday, August 27, 2005

dummy

V mraznicke sa situacia zhorsuje, ledva sa cez vyskladane krabice pretiahnem dovnutra. Ako si tak horoleziem po krabiciach s hranolkami, citam, ze na krabici je napis Fragile. Sakris, musim naslapovat opatrnejsie..


Na pauze sa ku mne prida Jon a po zapaleni cigarety sa so mnou da znenazdajky do reci. Jon je 17-rocny stredoskolak, denne ho vozia rodicia do prace z domu vo Withame. V McDonalde pracuje asi rok, cez skolsky rok robi len vikendy. Snazi sa takto nasporit na vodicak (minimalne 30 hodin jazdy, 1 hodina stoji asi 20 £) a malu lodku. Jon sa svojim chovanim radikalne odlisuje od vsetkych ostatnych zamestnancov. Nikdy objednavky nevykrikuje, vzdy sa snazi najprv svojimi velkymi belasymi ocami nadviazat kontakt, potom pomalou anglictinou zdvorile poprosi o to, ci ono. Ak nestihate, bez slova vam zacne pomahat. Neustale sa usmieva, naozaj je radost s nim pracovat. Ak mu navrhnete podanie ruky, tak sa mu zablisknu oci a pri stlaceni ruky sa vam este i mierne ukloni. Obcas mi pripomina distingvovane anglicke sluzobnictvo. Vyrozpravam mu nas pribeh o hladani prace, zivotnej urovni na Slovensku, univerzite. Vypytam si na neho chatovaci (msn) kontakt a prestavka bohuzial konci.


Na konci sichty ma pride pozriet Palo so Zuzkou, zoznamia sa s Katkou a vyplni ziadost o pracu (application form). Ochutnaju nase McChicken sandvice a ukazem im novu skratku do TESCa. Ak Pala prijmu, moze sa mu hodit.


Palo, kuchtik, ktory svojej milovanej denne vyvara dvojchodove jedla i s mucnikom mi radi, aby som skusil puding TESCO custard v plechovke. Vraj nema chybu. Bez otvaraku na konzervy.. Asi vezmem par kuskov na ochutnanie rodine.


S Katou stihnem prehodit len par viet -- nasla kluc od bytu. Vraj ho mala celu dobu u seba. Dobre, lebo som jej chcel zrovna navrhnut nech si da urobit kopiu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home