Thursday, August 25, 2005

Zastavenicko pri vyplate

Konecne prinasam uplnu necenzurovanu pravdu o hodinovom zarobku v McDonalde. Pripravte si kalkulacky (v hlave), budeme pocitat.


Hlavnou zlozkou hrubeho hodinoveho prijmu je minimalna mzda. Do 1. septembra tohto roku je pre osoby starsie 21 rokov stanovena na 4.85 £. Pokial pocas 14 dni (vyplatny cyklus) nepresiahne sucet vaseho meskania 5 minut, do prace chodite hladko oholeny, odety do firemnej uniformy, v ciernych kozenych topankach, dostanete 5 % navrch, takze 0.2425 £/hod. Toto je tzv. attendance (dochadzkovy) bonus.


V pripade, ze ste dostupny v ktorukolvek hodinu v tyzdni, to jest, ze nemate ziadne zvlastne poziadavky na to, kedy budete mat smenu, ziskavate dalsich 40p/hod. V celkovom sucte je teda mozne dostat az 5.4925 hrubeho.


Dan je cca 21 % z tejto sumy, takze cisty hodinovy prijem = priblizne 4.34 £. Ake percento dani nam po prijazde domov a zaziadani na britskom danovom urade vratia, sa nechame prekvapit.


Co sa tyka prestavky, tak po presiahnuti 6 hodin prace mame narok na jednu, tristvrtehodinovu (je mozne ju vsak skratit), je neplatena.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home